Temaområden

Hur får vi ett allt större gehör för en vänsterpartistisk skolpolitik?

Temagrupp skola

Samtal och dialog om angelägna frågor

Under våren 2015 bildade vi en temagrupp kring skolfrågor för att beskriva och tydliggöra Vänsterpartiets inriktning och vilka värderingar, teorier, fakta som stödjer vår politiska inriktning samt vilka ekonomiska konsekvenser det för med sig. Hur framgångsrika vi blir i att få gehör för Vänsterpartiets politik är beroende av hur väl vi kan samtala om och skapa en dialog om olika angelägna frågor. De kommunala och regionala frågorna och lösningarna är ett viktigt komplement till de frågor som formuleras och prioriteras på nationell nivå.

Genomföra i praktiken

Skola är ett exempel på ett för många angeläget område. För en del är de grundläggande värderingsfrågorna viktigast för deras ställningstagande. För andra är det viktigare att få ta del av vilket vetenskapligt stöd som finns för den politik vi vill föra eller vilka resultat man kan visa på i form av statistik eller andra resultatbeskrivningar.  För ytterligare andra är det viktigare att se hur man ska kunna finansiera de reformer som man vill genomföra. Många tycks sympatisera med Vänsterpolitik men är tveksamma till hur den ska kunna genomföras i praktiken.

Gruppen är öppen för vänsterpartister i Värmland som vill fördjupa sig i skolfrågor utifrån ett socialistiskt, feministiskt och ekologiskt perspektiv. 

Vi träffas ung 1g/månad. Nästa träff är den 28 sept kl 18.00-20.00. Vi träffas i partilokalen i Karlstad Norra Klarag. 1. Under våren har vi varit 5-6 deltagare. Med din hjälp blir vi fler.
Välkommen till vår temagrupp!

Hans-Åke Scherp
Ledamot i Karlstad kommunfullmäktige samt i Barn- och ungdomsnämnden

Kopiera länk