artikel

En unik situation kräver ett ansvarsfullt ställningstagande.

 

 

I vanliga fall är det runt denna tid på året som vi i Vänsterpartiet brukar presentera kommunstyrelsens budgetförslag. Vi brukar även framarbeta ett oppositionsförslag med fokus på vänsterpolitik. Men i år är det exceptionella och oroliga tider, vilket kräver ett annorlunda politiskt arbete. Därför har vi tagit det unika beslutet att stödja det budgetförslag som läggs fram av de Blågröna och Socialdemokraterna. Detta anser vi är ett ansvarsfullt ställningstagande. Vi har ett ansvar att se till att kärnverksamheter under pågående pandemi kan utföra arbetet på bästa sätt och för det krävs det stabilitet, tillit och trygghet. Inte konflikter och utdragna processer.

I budgetförslaget finns en investering på 9 900 tkr som ska gå till upprustning av Skutberget. Pengarna kommer bland annat gå till att förbättra parkeringssituationen och rusta upp Finatorps gård. Det är satsningar som vi tycker är bra och nödvändiga. Eftersom att vi anser att Skutberget ska vara tillgängligt för alla.

I höst kommer vi återkomma. Då har vi förhoppningsvis bättre koll på det samlade ekonomiska läget. Vår plan är då att lägga fram ett eget budgetförslag med våra politiska prioriteringar; ett bättre Karlstad för alla.

Vi hoppas att vi kommer kunna få till ett medlemsmöte under hösten som är “in real life” och inte online. Vi vill förstås prata med er, våra medlemmar, om vilka de högst prioriterade frågorna och de viktigaste ekonomiska ska vara för oss.

Ta hand om er.

Kopiera länk