artikel

Stoppa anläggningsarbetet på strandskyddat område

Man kan inte börja bygga utan att ha lagligt beslut om detaljplan.

Den 19:e december 2019 beslutade kommunfullmäktiges majoritet att godkänna vision- och handlingsprogram för Skutbergets frilufts- och rekreationsområde, ett beslut där Vänsterpartiet yrkade på avslag och reserverade sig.

Stadsbyggnadsnämnden skulle ta fram en detaljplan som avser hela området, inklusive campingen. Någon sådan detaljplan har inte tagits fram, det som finns är den detaljplan som rör det område som är avsett för Muminparken vid nuvarande motionscentral, badviken och kringliggande öar.

I efterhand kan vi, med stöd av skrivelser från Boverket (ärendenummer 213954), konstatera att godkännandebeslutet av visionen/handlingsplanen var felaktigt.

Kommunens egna förvaltningar har efter det påbörjat en äventyrslekpark på strandskyddat område, detta trots att det saknas detaljplan som vunnit laga kraft. Man har enbart utgått från den rättsligt värdelösa visionen/handlingsplanen.

Mot bakgrund av detta har Vänsterpartiet yrkat på att man ska upphäva godkännandet av vision/handlingsprogram, att informationen i vision/handlingsprogram istället läggs till handlingarna, att kommunstyrelsen får i uppdrag att informera förvaltningar och länsstyrelsen om att vision/handlingsprogram vare sig är godkänd eller antagen handling och att dokumentet inte är bindande på något vis samt att snarast avbryta påbörjade anläggningsarbeten på strandskyddat område på Skutberget.

 Motion – Upphäv godkännandet av vision handlingsprogram för Skutberget och avbryt påbörjade anläggningsarbeten (1)

Kopiera länk