artikel

April 2021- En tillbakablick

Detta har hänt i Karlstad:


Nej till privatisering av friluftsområden!

Vi vann den första ronden i den rättsliga kampen -förvaltningsrätten har gett Vänsterpartiet rätt! Friluftsområden ska vara tillgängliga för alla – alla ska ha rätten att vara nära naturen oavsett hur mycket pengar du har i fickan.

-Det ska helt enkelt inte kosta skjortan  att få bada och må gott på skutberget.


Barns utbildning är inte en vinstfråga!
21 av 22 lärare lämnar nu klara teoretiska gymnasium för att arbeta på en annan skola som, enligt dem själva, sätter eleven i första rummet – inte vinsten.
För lärarna är eleverna det viktigaste, inte att förse ägare med vinst.
För Vänsterpartiet är det hela tydligt;
-Skolan är en del av vår välfärd – där hör vinster inte hemma!

Motion från vänsterpartiet:

Bara på några veckor har fem kvinnor blivit mördade av män som dom levt med, haft barn med och älskat. Ofta efter år av kontroll och misshandel, våld, förakt och rädsla. Det är vad många kvinnor upplever i sina hem. Den plats som ska vara tryggast.
Vi kan alla göra mer för att stoppa våldet mot kvinnor. Säga ifrån när våldet inte tas på allvar, lita på kvinnors upplevelser, finnas till för den som drabbats.
Vänsterpartiet i Karlstad har därför tagit fram en motion som innebär en ökad kunskap och handlingskraft bland kommunens anställda. Våld mot kvinnor försvinner inte av sig själv, vi måste aktivt arbeta med det – dagligen.
Via länken nedan kan du läsa denna motion i sin helhet och fler motioner från vänsterpartiet Karlstad.

Debattartikel i VF 27/4-21
Hemmet ska vara en trygg plats!
De senaste veckorna har fem kvinnor mördats av män de tidigare haft en relation med. Många kvinnor som misshandlas och i värsta fall mördas av sina förövare har tidigare varit i kontakt med myndigheter om sin situation – men inte fått någon hjälp….
Läs artikeln i sin helhet via länken nedan.

 

Kopiera länk